stijging faillissementen oost salland stabiel

Het aantal faillissementen en banenverlies in de Oost-Nederland is in het derde kwartaal van 2011 flink toegenomen in vergelijking met de dezelfde periode in 2010. In Raalte is er slechts een kleine stijging in deze ontwikkeling waar te nemen, in Olst-Wijhe bleven de cijfers zelfs gelijk.

Het aantal faillissementen in het derde kwartaal van 2011 steeg volgens cijfers van de Kamer van Koophandel naar 135, in vergelijking met 100 vorig jaar. Het verlies van banen verdubbelde zich zelfs. Waar vorig jaar 554 banen in het derde kwartaal verloren gingen, waren dat er in dezelfde periode van dit jaar 1023.

In Olst-Wijhe was van deze stijging helemaal niks te merken. In het derde kwartaal van 2010 ging er 1 bedrijf failliet, dat kostte 1 arbeidsplaats. Die cijfers bleven exact hetzelfde in het derde kwartaal van 2011.

In Raalte gingen in het derde kwartaal van 2011 vijf bedrijven failliet, dat zijn drie faillissementen meer dan in dezelfde periode van 2010. In kwartaal drie van 2011 gingen drie Raalter bouwbedrijven en twee horecagelegenheden failliet. In totaal gingen er in Raalte in het derde kwartaal van 2011 57 arbeidsplaatsen verloren door de faillissementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.