spijkerschrift waterijsjes

Amandelen, iedereen heeft ze en niemand weet exact wat voor functie die klompen achter in je keel hebben. Mijn middelste had er in die mate last van dat ze ’s nachts veel lawaai produceerde, met in tussenpozen angstvallige stiltes. Die stille momenten baarde mij nog meer zorgen dan de decibellen voortkomend uit haar mond en keel. Daar moest wat aan gebeuren.

Dus zo zaten wij op een ochtend gezamenlijk bij de KNO arts in het ziekenhuis. “Je dochter is wel een beetje oud,” sprak de arts, wat mij vraagtekens deed oproepen. “Oud? Tien?” Hij keek mij een beetje geïrriteerd aan. “Ja, normaal komen kinderen met deze klachten bij mij als ze twee zijn.” Ik zit hem waarschijnlijk een beetje dommig aan te staren, want hij verklaart: “Op die leeftijd gaat de genezing sneller.” Dat wordt veel waterijsjes kopen.

Vorige week stond de operatie gepland. En die bewuste ochtend is ze als eerste aan de beurt. Ik voel me best schuldig omdat ik weet dat zij straks met een zere keel en een belabberd gevoel het ziekenhuis verlaat. In de OK is de verpleging danig onder de indruk van haar innerlijke rust. Haar hartslag is om door een ringetje te halen, registreert de monitor. Kapje op haar mond en ze is vertrokken. Na een klein halfuurtje is alles achter de rug en is ze zelfs wakker als ik op de uitslaapzaal kom.

Na een week is ze de waterijsjes zat. Haar stem klinkt als Katrien Duck met heliumgas. Helaas gaat het herstel erg langzaam. Het ziekenhuis vertelt dat mijn dochter in de categorie valt waarbij ze herstelt als een volwassene. En dat ik geduld moet hebben. Maar het eten en drinken gaat net zo slecht. Na twee dagen bel ik nogmaals, is dit echt normaal? Gelukkig vermoeden ze nu dat er een ontsteking bij zit en wanneer de kuur na twee dagen aanslaat herken ik mijn meisje weer. Blos op de wangen en weer zin in school. Daar krijgt ze een compliment van een klasgenootje. Haar stem klinkt nu veel beter dan voor de operatie. Is het gelukkig niet voor niets geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.