spijkerschrift heldenmoed

“Ding, dong!” Een vriendelijke uitziende man vertelt dat hij inbraakalarmen verkoopt. Aan zijn mond zie ik dat hij nog meer te vertellen heeft, maar versta niets vanwege een woest blaffende hond onder de trap. Wanneer ik deze gekalmeerd heb, vraagt de man of ik bekend ben met het aantal toenemende inbraken bij mij in de buurt. Hij ziet mijn twijfelende blik. De hond begint weer te grommen.

“Echt waar,” zegt de man en hij gaat verder met het aanprijzen van zijn product, “Met deze alarminstallatie bent u verzekert tegen elke vorm van inbraak.” Ik kijk hem aan en vervolgens wijs ik naar de hond. “Zoals u hoort werkt mijn mobiele anti-inbraakalarm fantastisch. Geen interesse.” Ik wil de deur dichtdoen. De colporteur laat zich niet zomaar wegsturen en zegt: “Denkt u werkelijk dat uw hond boeven verjaagd?” Ai, dat had hij nou net niet moeten zeggen. Het gegrom neemt in volume toe. Tegelijkertijd gaat hij door zijn knieën en wil de aandacht van de hond trekken. Maar die heeft hij al. Ik bedenk of ik mijn viervoeter aan banden moet houden, maar aan de andere kant wil de man kennelijk mijn inbraaksysteem testen. “Weet u het zeker?” vraag ik hem nog. Een beetje sarcastisch trekt hij zijn linker wenkbrauw op.

In een fractie van een seconde staat mijn bodyguard naast met zijn oren plat in de nek en een onheilspellend gegrom. Tanden flikkeren in het zonlicht. “Ik geloof niet dat het verstandig is om mijn alarm nog verder uit te testen,” waarschuw ik hem. De man maakt een paar flinke passen achteruit. Hij ziet een beetje witjes rondom zijn neus. Als met de staart tussen zijn benen neemt hij afscheid. Ik wens hem nog veel succes. Ach, zo boos was mijn lobbes ook weer niet.

“Je zult wel honger hebben”, praat ik tegen de hond, waarvan ik het voerbakje vul. Cesar Millan, de hondenfluisteraar van Discovery, zegt dat een hond pas mag eten als hij flink heeft gewerkt. Normaal gesproken doe ik dat na het uitlaten. Ik kriebel hem eens lekker in de nek terwijl hij zijn brokken eet. Ik ben trots op mijn held; hij heeft zojuist een dief van mijn portemonnee verjaagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.