solarteam twente hoopt op vierde plaats

Twente ligt in de race van Noord naar Zuid Australië nog vierde en die positie proberen ze morgen vast te houden. Het is op dit moment racen tegen het andere Japanse team, dat van Ashiya University.

Het wisselvallige weer met veel bewolking en weinig zonkracht zorgde ervoor dat langzamer gereden is dan verwacht. Minder zon is voor Twente ook nadelig omdat ze een redelijk zware auto hebben. Als die een keer loopt, komt het helemaal goed en genereert het gewicht ook een bepaalde snelheid. Maar daar waar spaarzaam met de energie omgegaan moet worden is gewicht een groot nadeel.

Waar het team van Aurora en Umicore op 20 minuten achterstand liggen is Twente in strijd met Ashiya. Dit team rijdt zeer onregelmatig met dan weer 65 en dan weer 72 kilometer per uur. Solar Team Twente houdt vast aan de eigen strategie en rijdt met coureurs Alinda en Joost vandaag zo ver als mogelijk. Waarschijnlijk wordt gestopt in Port Augusta en moet morgen nog een kleine 400 kilometer tot de finish in Adelaide worden afgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.