seniorenvoorlichters stappen massaal op

Maar liefst tien van de twaalf seniorenvoorlichters die de gemeente Raalte kent, hebben maandagavond hun werkzaamheden beëindigd. Volgens Egbert den Daas, fractievoorzitter van Lokaal Alternatief, komt dat door het handelen van het college van B&W van Raalte.

De gemeente heeft Landstede Welzijn een nieuwe manier van werken voor de seniorenvoorlichters uit laten dokteren. Die werkwijze stuit op veel verzet bij de voorlichters. “Eerst gingen ze zelfstandig langs de mensen, nu hebben ze veel minder mogelijkheden. Ze worden als het ware loopjongens, ze kunnen veel minder hulp bieden,” stelt Den Daas.

“Het is de domheid ten top om zo met vrijwilligers om te gaan,” aldus het raadslid. In zijn brief aan het college van B&W schrijft hij: “U heeft door uw handelswijze een groep enthousiaste vrijwilligers erg geschoffeerd met als resultaat dat een goede voorziening in Raalte dreigt te verdwijnen.”

De gemeente kon dinsdag nog niet reageren op de brief van Den Daas, maar erkent inderdaad dat er tien voorlichters zijn opgestapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.