schoolvakanties lopen flink door elkaar

Gevolg: Gezinnen met kinderen op verschillende scholen kunnen vaak niet lang op herfstvakantie. Het besluit om af te wijken van de landelijke richtlijn viel in aan het begin van dit jaar, terwijl de adviesroosters al twee jaar van tevoren bekend zijn.

Ook het SCOS wijkt af van het adviesrooster van het ministerie. “Wij vonden het advies vanuit het ministerie raar”, stelt Louis Peeters van het SCOS. “We hadden in deze regio als laatste zomervakantie en het advies was om als eerste herfstvakantie te houden. Dat houdt in dat we in september pas begonnen zijn. Als we dan nu al herfstvakantie zouden houden, dan wordt de afstand tussen de zomer- en herfstvakantie wel heel klein. Veel basisscholen delen hun lesprogramma’s in blokken op. Het eerste blok zou te kort worden als we het advies vanuit het ministerie hadden opgevolgd.”

Het SCOS kwam niet zomaar tot het besluit om af te wijken van het adviesrooster van het ministerie. “We hebben dit in overleg met scholen uit het voortgezet onderwijs gedaan. En daarna moeten de scholen zelf nog in overleg met hun Medezeggenschapsraad. Daarin zitten vertegenwoordigers van de school en van de ouders van leerlingen.” Niet alle basisscholen uit de regio wijken af van het landelijk adviesrooster. “Ik weet van scholen uit Nieuw Heeten en Lettele dat ze zich aan de landelijke richtlijn houden. Die plaatsen richten zich meer op het voorgezet onderwijs in Deventer en Nijverdal, waar ook niet van het vakantierooster afgeweken wordt.”

Herfstvakanties op een rij

Landelijk advies ministerie – 17 oktober – 21 oktober

SCOS (22 basisscholen) – 24 oktober – 28 oktober (scholen in Nieuw Heeten en Lettele wijken niet af)

De Mare (13 basisscholen) 24 oktober – 28 oktober

OBS Dijkzicht (Welsum) – 17 oktober – 21 oktober

OBS Heidepark Lemelerveld – 24 oktober – 28 oktober

Carmel College Salland – 24 oktober – 28 oktober

Capellenborg Wijhe – 24 oktober – 28 oktober

Landstede (Raalte en Zwolle) – 24 oktober – 28 oktober

Deltion College (Zwolle) – 17 oktober – 21 oktober

Saxion Hogeschool (Deventer) 17 oktober – 21 oktober

Hogeschool Windesheim (Zwolle) 17 oktober – 21 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.