saxion groeit studenten meer tevreden

Voor het nieuwe studiejaar stroomden in totaal 6.538 nieuwe studenten voor bekostigde opleidingen in; dat is 4,4% meer dan in het vorige studiejaar. In Deventer bedroeg de groei 7,4%, in Enschede 2,6% en in Apeldoorn 11,6%. Landelijk daalt “de nieuwe instroom” in het HBO met 3%.

Het aantal masterstudenten bij Saxion is nog gering in aantal, maar groeide wel van 243 naar 285; een groei van 17 % t.o.v. vorig studiejaar.

De cijfers laten voor Saxion positieve afwijking zien ten opzichte van de landelijke ontwikkeling. De kwaliteit van het onderwijs, de verbetering van de studenttevredenheid en de nieuwe en unieke opleidingen zijn volgens Saxion debet aan de groei.

Collegevoorzitter Wim Boomkamp: “Voor Saxion is groei geen doel op zich. We vinden een verdere kwaliteitsverbetering belangrijker, want we willen behoren tot de top-vijf-hogescholen van Nederland. Dat veel studenten dit opmerken en bij ons komen, is natuurlijk een mooie waardering”.

De groei van het aantal studenten doet zich al enige jaren voor bij Saxion. Dit is aanleiding voor het realiseren van nieuwbouw in Deventer en nieuwbouwplannen in Enschede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.