sallandse wegenbouw opent deuren

Sallandse Wegenbouw opent op zaterdag 8 oktober de deuren voor het publiek. Aanleiding is de nieuwe invulling van de organisatie bij het bedrijf in Haarle. Sallandse Wegenbouw heeft het bedrijf opgesplitst in drie divisies: Wegenbouw, Milieutechniek en United. Tevens wordt met het open huis het 20-jarig bestaan gevierd. Bij het bedrijf draait alles om de ‘Eigenwijze’, zo vertelt oprichter/directeur Johan Middelkamp. “Eigenwijze als in ‘op de eigen manier’ en eigenwijze als in ‘eigenwijs’. Want eigenwijsheid, hoeft niet altijd een slechte eigenschap te zijn.”

Sallandse Wegenbouw BV verzorgt infrawerk voor projecten in met name de grond-, weg-, spoor- en waterbouw. “We denken vroegtijdig mee, opereren oplossingsgericht en nemen opdrachtgevers en bouwpartners werk uit handen”, vertelt Middelkamp. “Dat schept een band en vertrouwen.”

Nauw hiermee verbonden, zijn de activiteiten van Sallandse Milieutechniek. Het gaat om de uitvoer van complete saneringsprojecten, oplossingen zoeken voor vervuilde bodems en advies geven aan opdrachtgevers. Relatief nieuw is de divisie United. Hiermee richt het bedrijf zich op de sportinfrastructuur. United levert een compleet programma aan sportvelden, tennisfaciliteiten, semi-permanente overdekte sportgelegenheden, opslagruimten en meer, veel meer.

“Tijdens de open dag kunnen de bezoekers ook onze i-Dome bekijken. Dat is een constructie waarmee je tijdelijk een prachtige sportaccommodatie realiseert”, vertelt Middelkamp. “We hebben een proefmodel opgesteld. Iedereen is onder de indruk. Als men er voor het eerst binnenstapt, is het meestal van ‘wow, wat een ruimte!’ Dat moet je echt met eigen ogen gezien hebben. En dergelijke constructies zijn ook heel goedkoop. Voor 250.000 euro heb je een volledige sporthal, inclusief alle infrastructuur. En je kunt ‘m rustig tien jaar laten staan! We zijn dan ook heel trots dat we ons officieel dealer van i-Dome mogen noemen.”

Maar dat is niet het enige wat er te zien is tijdens de open dag. De divisies Wegenbouw en Milieu profileren zich met diverse video- en fotopresentaties. Daarnaast laat de divisie wegenbouw de nieuwe straatmachine zien. Enkele medewerkers leggen de stenen op de machine in verband en de straat wordt als ware het een mat op de grond uitgerold. Voor de kinderen staan er een ijscokar en een springkussen en daarnaast mag de jeugd zich uitleven op een boardingveldje.

Sallandse Wegenbouw beschikt inmiddels over circa zestig vaste medewerkers, maar doorgaans heeft het bedrijf circa 120 mensen aan het werk. “We beschikken hier over enorm veel knowhow en handigheid”, vertelt Middelkamp. “Ik hecht heel veel waarde aan een goed personeelsbeleid. Ik probeer altijd mijn best te doen voor mijn medewerkers. En dat wordt ook gewaardeerd. Van de zestig personeelsleden is meer dan 60 procent langer dan 12,5 jaar in dienst. Ik durf rustig te zeggen dat we een hechte club vormen! De bouwsector heeft het niet gemakkelijk, dat is geen nieuws. Toch voelen wij ons sterk, door de duurzame samenwerking met onze relaties, ons personeel en ons open vizier.”

Vooral de divisie United lijkt een vreemde eend in de bijt binnen de activiteiten van de Sallandse Wegenbouw. Lijkt… Want, zo stelt Middelkamp: “De uitvoer van al onze activiteiten overlapt voor circa 80 procent. Ook bij een i-Dome moet je een riool en een drainagesysteem aanleggen en zorgen voor een goede infrastructuur. We zijn eigenlijk min of meer in die wereld gerold. Maar we hebben ook een neus voor innovaties. En we durven ons eigen hoofd te volgen. Dat is ook weer dat stukje Eigenwijze!”

Sallandse Wegenbouw BV is te vinden aan de Bloeme-weide 23 in Haarle, tel: 0548-595852. Meer informatie op staging2.sallandsewegenbouw.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.