Home / archiefcentraal / rijksmonument in de boskamp geopend

rijksmonument in de boskamp geopend

Tijdens de vieren werd er verder nog een vlag onthuld met daarop ‘heilige lebuinus parochie’. Vervolgend zei Herman: : “Het is niet gebruikelijk om in een kerk achterom te kijken, maar ik wil u vragen u om te draaien en te kijken naar ons prachtige orgel”. Er volgde een luid applaus.

Na een korte toespraak over de geschiedenis van het orgel, en een woord van dank aan alle mensen en organisaties die eraan mee hebben geholpen, werd het lied “alles wat adem heeft love de heer” op het gerestaureerde orgel gespeeld. Daarna volgde wederom een applaus.

Het orgel werd omstreeks 1832 gebouwd door de uit Duitsland afkomstige (maar in Deventer woonachtige) orgelbouwer Johann Heinrich Holtgräve. Door het goede resultaat dat hij behaalde met de bouw van het orgel, mocht hij zich ‘meester orgelbouwer’ nomen. Hiermee haalde hij onder meer de opdrachten voor de bouw van de orgels in de Lebuïnus- en Bergkerk in Deventer binnen.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.