Home / archiefcentraal / reumanetwerk salland en vechtdal van start

reumanetwerk salland en vechtdal van start

Met het symbolisch zetten van een handtekening gaat woensdag 12 oktober, op Wereld Reumadag, het Reumanetwerk Salland & Vechtdal officieel van start. Mede dankzij een cheque van de Stichting Doen kon dit beweegnetwerk voor mensen met reuma opgezet worden. Vanaf heden werken verschillende partijen in de regio samen aan een kwalitatief goed beweegaanbod voor mensen met een reumatische aandoening.

Het Reumanetwerk is een initiatief van de Reumapatiëntenbond in samenwerking met de afdeling reumatologie en revalidatie van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, fysio- en ergotherapeuten in de omgeving van Hardenberg en zorgverzekeraars.

Kenmerkend is, dat er regelmatig metingen verricht worden onder de deelnemers. Op grond daarvan wordt bepaald of men voor therapie in aanmerking komt of kan doorstromen naar een groep met minder intensieve begeleiding, of andersom. Door de deelnemers “in beweging” te houden binnen een gevarieerd aanbod van beweegactiviteiten, blijven mensen beter in conditie waardoor hun kwaliteit van leven toeneemt. Bovendien hoeft men hierdoor minder vaak op de duurdere zorg terug te vallen.

Door samenwerking ontstaat de mogelijkheid om als vervolg op individuele en groepsoefentherapie nieuwe activiteiten te starten, zoals bijvoorbeeld Nordic Walking of volleybal, waarbij de begeleiding wordt afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers.

Voor meer info over het Reumanetwerk kun je mailen naar: m.krijgsman@reumabond.nl of bellen met de Reumapatiëntenbond via 033- 461 63 64.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.