recordopbrengst oogstgave 31700 euro

De Oogstgave van 2011 heeft 31.700 euro opgebracht. Als ambassadeur en promotor van het Oogstgaveproject voor en tijdens Stöppelhaene mocht Sallandse Boer Berend Dijsselhof dinsdagavond symbolisch de cheque overhandigen aan pastoor Verweij en dominee Bruining. Wim Mensink van de stichting ’Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst’ is erg blij met de grote opbrengst.

De inzameling van de oogstgave is onlosmakelijk verbonden met het oogstdankfeest Stöppelhaene. Elk jaar wordt een ander project gesteund op landbouwgebied, liefst een project waar een Sallander bij betrokken is. In het Zambiaanse dorp Switi Village trekt een groep vrouwen zich het lot aan van weeskinderen. Zij begonnen met landbouw om in eigen onderhoud te voorzien en om te verkopen. Om nog meer gewassen en groenten te verbouwen op een groter stuk grond, worden van de opbrengst van de oogstgave een waterpomp, gereedschap en werktuigen, fruitboompjes, zaden en meststoffen aangeschaft.

De grote opbrengst is uiteraard te danken aan de bevolking van Raalte en de buurtdorpen en aan de vele oogstgave-collectanten, die de zakjes huis aan huis ophalen. Na de overhandiging van de Oogstgave 2011 werd het oogstgaveproject voor 2012 bekend gemaakt. Dit project betreft ondersteuning van de boerenvrouwenorganisatie SAMAKA in hun strijd voor voedselzekerheid, op het eiland Aurora in het noorden van de Filippijnen. Daar is de uit Heeten afkomstige Willem Geertman werkzaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.