raalte plaza verbindt naam aan handbalweek

Wilfried Akkersdijk van Raalte Plaza en Henny Nijboer van de Carmel Handbalschool Salland in Raalte hebben afgesproken de Raalte Plaza Handbalweek nog duidelijker op de kaart te zetten dan nu al het geval is. De internationale belangstelling om deel te nemen aan de Raalte Plaza Handbalweek is sterk groeiende. De Nederlandse en Duitse nationale Youth-selecties komen tussen Kerstmis en Nieuwjaar naar Raalte en als bijzondere verrassing komt ook het Japanse team van Tsukuba University uit Tokio.

Ook was er serieuze belangstelling voor deelname uit Roemenië en Bulgarije. De mondelinge overeenkomst was er, maar de schriftelijke bevestiging bleef uit. Bulgarije heeft laten weten volgend jaar graag aanwezig te zijn. Ook is er interesse van teams uit Polen en Angola.

Europese tophandballanden als Denemarken en Noorwegen waren in het verleden wel in Raalte met clubteams, maar de competitieplanning is dit jaar niet erg gunstig om vier dagen naar Raalte te komen.

Tijdens de handbalweek worden er elke dag clinics gegeven aan alle Sallandse jeugdhandbalteams. Dat betekent dat zo’n zevenhonderd kinderen getraind gaan worden door nationale en internationale toptrainers en topteams in sporthal Tijenraan en de Carmelhal. De deelnemende internationale teams gaan niet alleen zelf trainen en spelen, maar zullen de Sallandse jeugd ook trainingen gaan geven. Daarnaast is er een scholing voor de trainers en voor de scheidsrechters zal er ook een aantrekkelijke scholing zijn.

Elke dag wordt afgesloten met drie internationale wedstrijden, waar nadrukkelijk ook de Sallandse talenten worden bij betrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.