raalte plaza sallands cross circuit start bijna

De laatste crossloop, de Ten Broeke Crossloop in Lemelerveld, vindt plaats op zondag 29 januari. Dit seizoen maken tien crosslopen deel uit van de competitie.

Het Raalte Plaza Sallands Cross Circuit is één van de grootste sportevenementen van Salland. Vorig jaar telde het circuit zo’n vierduizend starts. “Als Koning Winter zich rustig houdt en de stijgende lijn zich doorzet, dan hopen we ruim boven de 4500 starts uit te komen en als het even kan zelfs op meer dan vijfduizend”, vertelt André Duteweert namens de organisatie.

De organisatie heeft op veler verzoek een aantal extra klassementen toegevoegd. De deelnemers aan de 5 en 10 kilometer worden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: tot en met 39 jaar, 40 tot en met 49 jaar en vanaf 50 jaar. Dit jaar alleen nog voor de heren, wellicht volgend jaar ook bij de dames. De deelnemers aan de competitie krijgen één vast loopnummer en een enveloppe met aanbiedingen van de sponsoren. Daarnaast ontvangen ze ook een uitnodiging voor de afterparty op vrijdag 10 februari in De Leeren Lampe. “Dit jaar stellen we ook een mooie prijs ter beschikking aan de hardlopers die aan alle wedstrijden deelnemen”, vertelt André. “Onder hen verloten we tijdens de afterparty een waardebon van 500 euro van KokkieBikes

Meer dan tweehonderd deelnemers aan het Raalte Plaza Sallands Cross Circuit hebben het vorige seizoen hun medewerking verleend aan een enquête over het evenement. 90 procent van de deelnemers staat achter de korte periode waarin de wedstrijden plaatsvinden (tien wedstrijden in tien weken) en 97,5 procent is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de digitale inschrijving. Het inschrijfbedrag, 7,50 euro scoort bij 80 procent een ok/goed. Ook de informatieverstrekking wordt als zeer goed ervaren. “Kort samengevat: het Raalte Plaza Sallands Cross Circuit krijgt een goede beoordeling”, vertelt André.

“Daarnaast hebben we ook verschillende tips ontvangen. Bijvoorbeeld verfrissing bij de finish, minder snel afgelasting, een betere benoeming van specifieke situaties op het parcours, een overzichtelijke inschrijfruimte en betere aansluiting van de verschillende afstanden.”

Kalender

• Den Alerdinckloop Laag Zuthem zaterdag 19 november 2011

• Joop van den Enk Loop Raalte zondag 4 december 2011

• Run2DayCrossloop Ommen zaterdag 10 december 2011

• COOPcrossloop Luttenberg zondag 18 december 2011

• Kerstcrossloop Nieuw Heeten maandag 26 december2011

• Rabobank Veldloop Heino zaterdag 7 januari 2012

• Midwintercross Heeten zondag 8 januari 2012

• Raalte Plaza JSC Prestatieloop Broekland zondag 15 januari 2012

• Schalmloop Mariënheem zondag 22 januari 2012

• Ten Broeke Crossloop Lemelerveld zondag 29 januari 2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.