presentatie prentenboek koe met vleugels

Petra Diepenbroek uit Wijhe krijgt op zaterdag 15 oktober het eerste exemplaar van haar prentenboek ‘Koe met vleugels’ uitgereikt in het Holstohus in Olst. Ook kinderboekenschrijfster Annet Jacobs, die de tekst bij de tekeningen van Petra Diepenbroek schreef, is bij de presentatie aanwezig.

‘Koe met vleugels’ is een bijzonder project. Wordt gewoonlijk eerst een tekst geschreven en daarbij de illustraties gemaakt, in dit geval ging het net andersom. De 38-jarige Petra Diepenbroek heeft een verstandelijke beperking. Zij schildert en tekent al van jongs af aan.

Aanvankelijk onder de bezielende leiding van haar moeder Joke Diepenbroek-Horselenberg, later op het atelier De Weije Kunst in Zwolle. Tekenen is haar lust en haar leven. Zo heeft ze in 2005 meegedaan aan een wedstrijd waarbij per provincie een schilderij voor een speciale expositie voor Koningin Beatrix gekozen werd. Petra was de gelukkige winnaar in Overijssel.

Petra tekent onder andere heel graag koeien. Haar leuke tekeningen waren voor uitgever George Diepenmaat aanleiding de mogelijkheid te onderzoeken er een boek van te maken. Samen met kinderboekenschrijfster Annet Jacobs is een verhaallijn bij de tekeningen opgezet en het resultaat is een verfrissend prentenboek over Koe die zo graag wil vliegen maar niet weet hoe ze dat aan zal pakken.

Signeersessie

Na de uiteenzetting over de totstandkoming van het project en de overhandiging van het eerste exemplaar, wordt het boek voorgelezen door de schrijfster Annet Jacobs. Hierna is er gelegenheid het boek aan te schaffen en te laten signeren. Ook is er gelegenheid andere producten van Petra’s schilderkunst te bekijken.

De boekpresentatie begint om 14.00 uur en is na aanmelding via 0313-414144 voor iedereen toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.