poll sallanders zijn uitgaansgeweld zat

We poneerden deze stelling vorige week naar aanleiding van het grote aantal incidenten in het weekend van 7 tot en met 9 oktober. Een zware mishandeling hier, een ruzie daar, niet luisteren naar de politie, weigeren om etablissementen te verlaten, het lijkt schering en inslag. Lijkt, zeggen we met enige nadruk. Want tegenover die incidenten die je telkens leest in de media, staan ook de duizenden verhalen van het overgrote deel van de stappers dat zich wel weet te gedragen.

De stelling voor komende week handelt over de extra aandacht die de politie de komende periode gaat geven aan autoverlichting. Wie een kapot lampje heeft, krijg na 23 oktober direct een bekeuring. Tot die dag deelt de politie alleen waarschuwingen uit, behalve als je aan één kant van de auto helemaal geen verlichting hebt. De boetebedragen voor een kapot lampje variëren van 35 euro (achteruitrijlampje) tot 100 euro (‘ondeugdelijke verlichting’).

Vergeet de 6 euro administratiekosten overigens niet, die zitten niet bij de boetebedragen in. Maar wat vind jij? Aan de ene kant is het levensgevaarlijk om slecht verlicht in het donker rond te rijden, aan de andere kant heb je het niet altijd meteen in de gaten als er een autolamp kapot is. De stelling van deze week luidt: Meteen bekeuring voor kapotte autolamp? Terecht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.