poll direct boete bij defect autolicht onterecht

Op SallandCentraal brak een flinke discussie uit nadat we gemeld hadden dat de politie scherper gaat toezien op de autoverlichting. Wie een kapot lampje heeft, krijg direct een bekeuring. De boetebedragen voor een kapot lampje variëren van 35 euro (achteruitrijlampje) tot 100 euro (‘ondeugdelijke verlichting’). “Nou, dat wordt massaal mensen seinen dat hun verlichting kapot is, want als ik ’s morgens of ’s avonds naar en van Zwolle rij, tel ik al zo’n twintig/dertig auto’s waarvan de verlichting niet deugt”, reageerde lezer GK.

Lezer Peter denkt er echter heel anders over. “Groot gelijk”, stelt hij. “Het is tegenwoordig levensgevaarlijk met die ondeugdelijke verlichting. Soms denk je een motorrijder tegen te komen en is het een personenauto. Prima standpunt van de politie. Met waarschuwen red je het in Nederland niet meer. Het lakse moet eraf. Je bent wel met een moordwapen op pad.”

De stelling voor deze week handelt over de schoolvakanties. Zoals je op pagina’s 14 en 15 kunt lezen is er in Salland nogal wat te doen over de schoolvakanties. De herfstvakanties van de basisscholen en het voortgezet onderwijs lopen lang niet overal gelijk aan elkaar. Lastig voor ouders met kinderen op de basisschool en op het voortgezet onderwijs. Voor de oorzaken hiervan verwijzen we je naar pagina 14 en 15. De stelling van deze week luidt: ‘Scholen in de regio dienen verplicht tegelijk vakantie te houden’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.