op reis met nilgun yerli in holstohus theater

Nilgün Yerli is op zaterdag 8 oktober te zien in het Holstohus Theater in Olst met een try-out van haar gloednieuwe cabaretshow ‘Weer met Henk’. Hiervoor ging Nilgün Yerli op onderzoek uit in de liefde: “Ik zie nu veel beter wat de ware schoonheid van het leven is”, vertelt Nilgün Yerli in een interview.

Nilgün Yerli (1969) is cabaretière, columniste, programmamaakster en schrijfster. Ze werd geboren in Turkije en kwam op haar tiende naar Nederland waar ze opgroeide in Friesland en Overijssel. Ze is één van de weinige allochtonen die cabaret maakt over de multiculturele samenleving. Haar inspiratiebron is doorgaans het dagelijks leven en haar eigen ervaringen met vooroordelen.

Een jaar lang onderzocht Nilgün Yerli de liefde. Ze bezocht 15 landen, van Afghanistan tot Amerika om te onderzoeken wanneer de liefde in haat verandert en de mensenrechten worden geschonden. Dit naar aanleiding van het boek van Boris Dittrich: ‘Elke liefde telt’. De vraag is: zijn we het vertrouwen kwijt? In elkaar, in de politiek, in de liefde en sommigen zelfs in het leven?

De nieuwe theatershow van cabaretière Nilgün Yerli ‘Weer met Henk’ gaat over liefde en teleurstelling, over vergeving en vertrouwen. Als het vertrouwen verdwijnt, neemt angst de macht over. En als angst je leidsman wordt ligt eenzaamheid op de loer. Het thema is de zoektocht naar de liefde; waarom we enkel diegenen lief hebben die zoals wij zijn.

De voorstelling van Nilgün Yerli begint om 20.15 uur in Holstohus Theater. Kaarten kosten 20 euro, inclusief consumptie. De kaarten zijn te koop bij Postagentschap Bourquin aan de Langstraat 66 in Wijhe (0570-52 41 08), Boek- en kantoorvakhandel Korten aan de Geertsstraat 19-21 in Olst en het Holstohus (VVV-balie) aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst (0570-56 16 06).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.