ook olst wijhe gaat gft afval gratis ophalen

Ook de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe hoeven vanaf volgend jaar niet meer te betalen voor het legen van de GFT-container. Tenminste, dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. In het voorstel staat ook dat het GFT-afval weer wordt ingezameld in het buitengebied. Wanneer het voorstel er door komt, wordt de grijze container eens per vier weken geleegd.

“Wij willen inwoners stimuleren zo weinig mogelijk restafval te produceren en zoveel mogelijk te hergebruiken”, licht wethouder Cor van den Berg toe. “Wij willen mensen dus motiveren beter te scheiden.”

Daarnaast wordt er gekeken of alle inwoners een blauwe container kunnen gaan gebruiken voor oud papier. Op dit moment lopen er in Olst en Herxen proeven met het ophalen van oud-papier. Deze experimenten worden volgend jaar geëvalueerd.

De gemeente Raalte besloot eerder al GFT-afval gratis op te halen. De gemeenteraad van Olst-Wijhe buigt zich op 31 oktober over het voorstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.