omwonenden wijhezicht er zijn alternatieven

“Dat betekent ook dat er straks een druk kruispunt bij komt. Het gaat niet alleen om het appartementengebouw, het gaat ook om de consequenties die dat gebouw zal hebben voor de infrastructuur in en rond het park. Want er moeten extra toegangsroutes en parkeerplaatsen aangelegd worden.”

Hylke beaamt het meteen: het ‘Not In My BackYard’-principe is ook op deze kwestie van toepassing. “Natuurlijk, zo werkt dat, logisch toch? Als dit in Deventer had gespeeld, had ik me er niet druk over gemaakt. Maar het is niet zo dat we tegen aanpassingen zijn. Er zijn heel goede alternatieve plannen zónder het appartementencomplex, maar die zijn tot dusverre blijkbaar nog niet geland bij de gemeenteraad.”

Het argument van wethouder Cor van den Berg dat het nieuwe appartementencomplex door hoge bomen aan het zicht wordt onttrokken, vindt hij flauw. “Dan praat je misschien over de lente en de zomer, maar wat als de bladeren naar beneden komen? Maar het gaat ook om de beleving van het park. Als het appartementencomplex er staat en je een wandeling maakt in het park, is er geen ontkomen meer aan. Dan springt dat gebouw eruit! Bovendien heb je dan altijd het idee dat je in de tuin van iemand anders loopt.” En ‘flauw’, dat is ook zijn mening ook over de toezegging van de gemeente dat er uiteindelijk maar 2 procent van de oppervlakte van het park afgaat. “Dat is zuiver rekenkundig, wat zicht betreft, praat je straks immers over een heel ander park.”

Mocht de gemeenteraad van Olst-Wijhe toch akkoord gaan met de plannen, kondigt Hylke beroepsprocedures aan. “Ik weet van een aantal mensen dat ze echt heel geëmotioneerd zijn. Ik heb net enkele nieuwe buren. De gemeente had hen toegezegd dat er niks aan hun zicht zou veranderen, dat er geen ingrijpende planologische dingen zouden gebeuren. Die balen vreselijk. Mensen die nu aan een doodlopend straatje met bomen en wonen en zo meteen een groot appartementencomplex in hun zicht hebben!”

“We hebben best begrip voor de noodzaak tot woningbouw. Maar na sloop van de seniorenwoningen aan Wijhezicht blijft er op de vrijgekomen locatie voldoende ruimte over voor nieuwe woningen. Bovendien is er een alternatief waar de op verzoek van de gemeente gevormde klankbordgroep zich in kan vinden. Er is dan ook onbegrip over het feit dat het unanieme advies van deze klankbordgroep kennelijk wordt genegeerd.”

Toch komt er niet alleen maar kritiek op de gemeente uit zijn mond. “Er is in elk geval al geluisterd naar één wens van de buurt. De twee woningen op het speelveldje aan Wijhezicht zijn geschrapt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.