nyhoff nieuwe sensatie van voice of holland

Bij The Voice of Holland moet een deelnemer doorgaans blij zijn als de jury hem of haar wil adopteren voor een vervolg door de weken lang durende talentenjacht. Bij Erwin Nyhoff, woonachtig in Heeten, maar afkomstig uit Dalfsen was het vrijdagavond andersom: Marco Borsato, Angela Groothuizen, Nick & Simon en van Velzen deden hun uiterste best Erwin binnen te halen.

Met ‘The River’ van Bruce Springsteen zette de voormalige leadzanger van The Prodical Sons een act neer waar je meer dan u tegen zegt. En wat een indruk maakte Nyhoffs warme, gelaagde en licht gruizige stem. Borsato: “Indrukwekkend, wat een ervaren stem en wat sta je dar comfortabel op het podium. Wat kom je hier eigenlijk nog halen? Wat hebben wij nog toe te voegen?” Van Velzen: “Elk woord kwam binnen. Ik heb je heel graag in mijn stal.” Nick en Simon: “Zo’n topstem, one of a kind. Dank je wel. Verpletterend.” Nyhoff koos voor Angela Groothuizen. Waarom? “Die snapt wel wie ik ben.” Met één auditie is Nyhoff nu al één van de favorieten voor het programma. Op Twitter zorgde de auditie voor een stormvloed aan reacties. De auditie is ook te zien op YouTube. Onder het filmpje staan alleen maar lovende woorden. Nyhoff zelf zegt misschien wel duizenden reacties te hebben gehad.

Voor wie niet precies weet wie Erwin Nyhoff ook alweer is: de zanger komt uit de Dalfser buurtschap Hessum. Als tiener richtte hij de band The Prodigal Sons op. Deze band maakte begin jaren negentig een klassieke Nederpopplaat met de CD ‘Wine of Life’. The Prodigal Sons stonden op grote festivals als Pinkpop, waren veelvuldig te horen op radio en tv, speelden op het prestigieuze South by Southwest festival in Austin (Texas) en maakten ook twee maal een tour door Amerika. Maar na de minder goed ontvangen tweede plaat ‘In the Eye of a Stranger’ en een intensieve tour viel de band uit elkaar. Daarop tekende Nyhoff een prestigieus contract bij grote platenmaatschappij Warner, maar zijn carrière als soloartiest kwam door gekonkel bij de platenmaatschappij en een minder goed ontvangen muzikale koers (pop/countryrock) nooit goed van de grond.

Sindsdien is Nyhoff vooral weer actief als troubadour en moest hij noodgedwongen ook andere baantjes nemen. In de afgelopen jaren deed hij een reünietournee met de oerbezetting van The Prodigal Sons en luisterde hij menig feestje op met akoestische muziek. Enkele jaren geleden stelde hij in Salland Centraal dat hij nog een keer wilde proberen om zijn oude roem terug te winnen. “Ik ken mezelf, het zal ooit weer gaan kriebelen. Het kan alle kanten op. Het kan best zijn dat de volgende plaat een akoestische wordt, het kan ook een harde rockplaat worden. Misschien wel allebei. Maar een plaat zal er weer komen!”

De manier waarop hij zich weer in het middelpunt van de belangstelling wist te plaatsen, verraste vriend en vijand. Kritiek was er ook. Nyhoff bij The Voice of Holland? Hij was toch allang geen beginner meer? En wat zonde dat ie zich zo overleverde aan de commercie. Maar Nyhoff kwam met het enige juiste antwoord. Met één verpletterende auditie liet hij alle kritiek verstommen. En die plaat? Die zal er nu wel komen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.