nadelig saldo begroting door grote uitgaven

De gemeente Raalte sluit naar verwachting het jaar 2012 af met een verlies van 1,7 miljoen euro. Dit komt omdat de gemeente een aantal grote investeringen heeft gepland voor volgend jaar.

Onder meer de renovatie van het Hoftheater (2,3 miljoen), de aanpak van de St Nicolaasschool in Lierderholthuis ( 1 miljoen), investeringen in de riolering (2,4 miljoen), vervanging van speeltoestellen en openbare verlichting (270.000 euro) en het onderzoek naar de nieuwbouw van het Carmel College (200.000 euro) drukken zwaar op de begroting.

Daarnaast wacht de gemeente nog onzekerheid vanuit Den Haag. Door bezuinigingen vanuit het Rijk naar de gemeente, het overhevelen van taken van het Rijk naar de gemeente is nog niet duidelijk wat de gemeente te wachten staat.

Met name wat betreft de Wet Werken naar Vermogen, de Jeugdzorg en AWBZ-dagbesteding zet de gemeente voor vraagtekens. Om eventuele negatieve gevolgen op te vangen, heeft de gemeente Raalte 600.000 euro gereserveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.