museum de laarman serveert wereldgerechten

Liefhebbers van lekker eten kunnen op zondag 6 november een culinaire wereldreis maken in Luttenberg. Vanaf elf uur houdt Museum De Laarman, in samenwerking met de Landstede, een ‘Wereldlanden Pruuverieje’.

Bezoekers kunnen in De Laarman proeven van meer dan twintig lekkernijen. De gerechten komen dit keer niet uit het kookboek grootmoeder, maar uit alle windstreken. In de kraampjes serveren museummedewerkers en zo’n dertig studenten exotische lekkernijen uit Brazilië, China, Zweden, Portugal, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Iran, Afghanistan, Butan, Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk, Turkije, Engeland, Thailand, Schotland, Duitsland, Hongarije en Noorwegen.

Niet alleen het gehemelte maar ook het gehoor wordt gestreeld. Zo zorgt Höllenboer zondagmiddag voor de muzikale omlijsting. Daarnaast vertonen de projectteamstudenten van Landstede een dvd gemaakt met daarop de grootste muzikale hits uit deze landen. De studenten zorgen verder voor een mooie aankleding van de stands en kinderactiviteiten. De samenwerking tussen de Laarman en de Landstede bloeide dit voorjaar op tijdens de beursvloer Raalte.

De pruuverieje is goed te combineren met een bezichtiging van het museum, de ambachtelijke kaarsenmakerij in de gewelvenkelder en de oude smederij. Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met14 jaar. Dat is inclusief een toegangskaartje voor het museum. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Het museum is gevestigd aan de Butzelaarstraat 60 in Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.