metselaar twan schiphorst niet in de prijzen

Raaltenaar Twan Schiphorst is niet in de prijzen gevallen op de World Skills in Londen op het onderdeel metselen. De jonge metselaar van Bouwbedrijf Vosman maakte een mooi werkstuk, maar werd door enkele kleine vergissingen in de maatvoering ver terug geworpen in het klassement.

Door de wijze van jurering eindigden deelnemers, die kwalitatief beduidend mindere werkstukken maakten, hoger in de rangschikking, omdat ze op de meetpunten wel een correcte maatvoering hadden toegepast.

Slechts enkele van de vijftig Nederlandse deelnemers mochten zondagavond in een bomvolle O2-arena in de Docklands Londen een medaille in ontvangst nemen. Deelnemers uit de Aziatische landen sleepten, door een veel langere voorbereiding en training, een karrevracht aan medailles in de wacht.

Remco Harink en Martijn Blankenvoorde, directeuren van Bouwbedrijf Vosman waren trots op hun medewerker. “Hij is dan geen wereldkampioen geworden, maar voor ons is hij wel een grote kampioen.”

Ook coördinator Anton Sibelt van het opleidingsbedrijf BouwBasic, waar Schiphorst vier jaar in opleiding is geweest, had enorm veel bewondering voor de wijze waarop hij zich gepresenteerd heeft. “Ga er maar aan staan. Duizenden mensen die je de hele dag staan te filmen of fotograferen terwijl je aan het werk bent. Razend knap als je dan toch zo’n mooi werkstuk neer kunt zetten.”

Na aankomst op Schiphol was er afgelopen maandagavond voor alle deelnemers en hun familie een afscheidsparty. Al met al was het een onvergetelijke en schitterende ervaring, niet alleen voor Twan Schiphorst, maar voor iedereen die erbij betrokken was.

Het mega evenement, in meer dan vijftig beroepen en met bijna honderd deelnemers, trok afgelopen week bijna 200.000 bezoekers naar de hoofdstad. De deelnemers, allemaal rond de 20 jaar, kwamen vanuit de hele wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.