meer sallandse allure voor sallandshoeve

“Daar hebben we meteen een aantal feesten en partijen aan overgehouden. Familiefeesten, maar ook grote bedrijfsfeesten. Zo hadden we de loop er meteen in. We willen een echte regiofunctie creëren. Daar zijn we al voor een deel in geslaagd. Hoewel het zomerweer natuurlijk niet meewerkte, mogen we tevreden over onze omzetcijfers.”

In de persoon van Haarlenaar Arthur Knobben heeft het tweetal een nieuwe chef-kok gevonden. Arthur heeft de kaart inmiddels een kleine upgrade gegeven. Het aantal luxe voor- en hoofdgerechten en desserts is verhoogd. Van carpaccio’s tot gamba’s, van Tournedos tot Roodbaars filet en van crème brûlée tot gecarameliseerde peer. “Dat past helemaal in onze visie”, vertelt Jan. “We willen ons nog meer profileren als een goed à la carte restaurant.”

Het restaurant is gevestigd in een honderd jaar oude boerderij op het terrein van Vakantiepark Sallandshoeve. Het interieur is klassiek, bruin en sfeervol. De begane grond van het pand bestaat uit drie ruimtes: de bar (45 personen); de vuurplaats (het restaurant voor circa zeventig gasten) en de deel (een extra restaurantruimte voor circa 25 gasten die eventueel bij het restaurant kan worden aangetrokken). Beneden is er een bowlingkelder met twee bowlingbanen, een X-Box, een snookertafel, een tafelvoetbalspel, twee dartsbanen en een goed gevulde speelhoek. Het restaurant beschikt over een groot terras en daarvoor ligt een speelweide met diverse midgetgolfbanen. De Sallandshoeve kan plaats bieden aan groepen tot tweehonderd personen. Eventueel is het ook mogelijk om het restaurant te gebruiken voor themafeesten. Met het oog op de komende decembermaand biedt de Sallandshoeve dan ook een speciaal Sinterklaasarrangement.

“Ik zeg altijd ‘kom hier aan en niet langs’”, vertelt Jan. “Het verkeer dat vanuit Salland naar de A1 rijdt, komt langs ons terrein, maar veel mensen zijn hier nog nooit binnen geweest. Vaak heeft men geen enkel idee hoe gezellig het hier is. De mensen die hier voor het eerst binnen komen, zijn altijd enthousiast. Maar je moet het wel eerst gezien hebben. Als iemand belangstelling heeft om met een gezelschap te komen, nodig ik hem of haar dan ook altijd eerst uit. Dan kunnen we samen beslissen welke ruimte het geschiktst is. We willen dat iedereen tevreden naar huis gaat. Het is het mooiste als je aan elk feest weer één of twee nieuwe feesten overhoudt.”

Restaurant Sallandshoeve is te vinden aan de Holterweg 85 in Nieuw Heeten, tel: 0572-321630. Meer informatie op staging2.restaurantsallandshoeve.nl

Trots op Salland

Arthur heeft al zo’n twintig jaar ervaring als kok. Hij werkte voor diverse keukens, hotels en restaurants. In Jan en Inge heeft hij medestanders gevonden als het gaat om het uitdragen van de Sallandse cultuur. “Je moet het huis bij de schuur houden”, zegt hij. “Ik gebruik zoveel mogelijk Sallandse producten. Ik heb geprobeerd om de kaart net iets meer allure te geven. Maar het moest allemaal wel passen in de sfeer van het pand. Het is een klassieke Sallandse boerderij en in die sfeer heb ik ook invulling willen geven aan de kaart. Ik ben dan ook nog van plan een gerecht te ontwikkelen met Sallands Landbier. In Twente doen ze niet anders dan de eigen streek promoten. En waarom zou dat hier niet kunnen?” Jan knikt instemmend. “We mogen hier in Salland best wel wat trotser zijn op onze afkomst.”

Tweede Kerstdag

Restaurant Sallandshoeve presenteert op Tweede Kerstdag een gezellige ‘Kerstkroam’. Deze bestaat uit een kerstmarkt, diverse Sallandse spelletjes en een kleine winterse proeverij. Uiteraard knappert het haardvuur. De Kerstkroam duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Eerste Kerstdag is het restaurant gewoon geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.