margriet eshuijs present in holstohus theater

Margriet Eshuijs heeft de muziek van haar ouders meegekregen die beiden muzikant waren, een muziekwinkel en een muziekschool hadden. Al op driejarige leeftijd speelde zij accordeon. Vanaf een jaar of negen speelde zij in bandjes (The Marileens, Equipe Z.) op de elektrische gitaar; later speelde zij ook elektronisch orgel en viel zij zo nodig in als zangeres.

In 1972 werd de popgroep Lucifer opgericht. Later ging Margriet solo door. Ook maakte ze naam met de Margriet Eshuijs Band. Eind jaren tachtig ging Eshuijs popmuziek in het theater brengen.

Margriet Eshuijs staat op dit moment weer volop in de belangstelling, onder andere met haar nieuwe theatertournee. Deze zomer had Margriet Eshuijs samen met Maarten Peters de op een na hoogste binnenkomer in de Top 100 met hun single voor Alpe d’huzes en werden de TV opnames afgerond voor een spraakmakende aflevering van het TV programma met Ali B op Volle toeren dat vanaf november wordt uit gezonden.

Samen met haar vaste begeleiders Maarten Peters en Co Vergouwen brengt Margriet Eshuijs in ‘Present’ nummers van haar nieuwe cd ‘The Shadows of your heart’ maar ook kroonjuwelen als ‘White horses in the snow’, ‘House for sale’ en ‘Black pearl’. Daarnaast zingt Margriet enkele nummers die Maarten schreef voor onder andere Liesbeth List, Syb van der Ploeg, Rob de Nijs, De Kast.

De Nederlandstalige en Engelse songs zijn subtiel en gevoelig, soms extreem krachtig en dynamisch. Door de afwisseling in genre en instrumenten en de driestemmige zang ontstaat er een breed spectrum aan klankkleuren en sfeerbeelden. Ze vertelt op boeiende wijze het verhaal achter de songs, waardoor je je nog meer in de muziek kunt inleven. Bijzonder is het solo-optreden van haar vaste songwriter Maarten, waarbij hij met zijn muziek de gehele zaal stil krijgt.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 21 euro per stuk, inclusief consumptie. Kaarten zijn te koop via staging2.theatersolstwijhe.nl en bij Postagentschap Bourquin aan de Langstraat 66, bij Boek- en kantoorvakhandel Korten aan de Geertsstraat 19-21 in Olst en aan de VVV-balie in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.