marcel heeft weer een doel in zijn leven

Mans Bartels, de eigenaar van de manege, wilde Marcel graag een plekje geven binnen zijn organisatie, op voorwaarde dat hij bij de manege zou passen. De heren doorlopen elke ochtend hetzelfde schema waarin een aantal koffiemomenten zijn gepland. Deze koffiemomenten zijn volgens Bartels erg belangrijk: “Mensen als Marcel, die net iets meer begeleiding en aandacht nodig hebben, willen graag hun hart luchten. Daar moet je ruim de tijd voor nemen.”

Landstede Welzijn biedt in samenwerking met Landstede Training, Opleiding & Advies een training in Coachende Vaardigheden. Mans Bartels heeft – als bijna tachtiger – zoveel wijsheid opgebouwd, dat hij geen cursus heeft gevolgd. Voor andere organisaties die via Sterk door Vrijwilligerswerk de medemens willen helpen, adviseert hij om niet zomaar in het diepe te springen: “Een vrijwilliger levert namelijk veel op, maar je moet ook bereidt zijn om er moeite voor te doen en tijd in te steken.” De training wordt in drie dagdelen gegeven bij Landstede in Raalte aan de Zwolseweg en start op 16 november met twaalf deelnemers. Vol is vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.