liveblog eagles feijenoord eindstand 2 1

Terwijl het vuurwerk ons bezig houdt en de adelaar zenuwachtig wacht op zijn vrije vlucht, bereiden wij dit liveblog voor. Als de wireless verbinding het houdt, gaan we je gedurende de wedstrijd Go Ahead Eagles – Feijenoord geregeld op de hoogte houden van wederwaardigheden.

Zevende minuut, 1-0 voor de Eagles, Joey Suk. Feijenoord is er dan nog niet echt uit geweest. Een voorzetje dat over alles en iedereen heen ging, meer niet. Eagles daarentegen zet Feiejnoord vast op eigen helft. De bal gaat vier, vijf keer terug op de keeper die er van narigheid een ingooi van maakt. De spelhervatting is voor de Eagles en de goal valt.

Twee minuten later weer een goede kans voor de Eagles, geen goal.

Resit Schuurman komt in de 19de minuut in het veld als vervanger voor de geblesseerd geraakte Michael Jansen. Dat gebeurt na een vrije trap op de hoek van de zestien. De bal gaat naast, maar Jansen blijft geblesseerd liggen.

Feijenoord dringt iets meer aan, maar van enig overwicht is in het geheel geen sprake.

In de 33ste maakt Otman Bakkal (Feijenoord) een smerige overtreding, maar hij krijgt geen gele kaart. De tribune had rood ook niet gek gevonden. Direct daarna krijgt Feijenoord het overwicht, creeert drie gevaarlijke kansen, maar zo kort voor de rust (39ste minuut) heeft Eagles de 0 nog altijd achter.

In de 39ste minuut deelt El Ahlmadi nog een onvervalste elleboog uit, Ruud Wellenberg gaat tegen de vlakte. Daarna spelen The Eagles de eerste helft gedegen uit. Ruststand: 1-0.

Koeman brengt in de 52ste minuut Cabral. Biseswar moet het veld ruimen. Kort daarvoor missen de Eagles een enorme kans. Suk wordt prachtig vrij gespeeld, zet voor, maar de bal wordt voor open doel niet ingegleden.

59ste mnuut: Eagles krijgen een penalty. 2-0. Marnix Kolder stuurt keeper Lamprou vakkundig de verkeerde kant op. Wonder boven wonder legt Suk twee minuten later de 3-0 niet binnen. Hij mist oog in oog met de keeper.

Koeman wisselt direct daarna Indi voor Achahbar. Het slotoffensief wordt al vroeg ingezet.

Tegenactie van Joop Gall: Wellenberg naar de kant en Michal Janota erin.

Als Houtkamp een bal in zijn maag krijgt en plat gaat, speelt Feijenoord verder, ondanks de blessure. Publiek wil er nog niet aan dat dat reglementair is.

De druk van Feijenoord neemt toe, maar in de 69ste minuut houden de Eagles nog altijd stand.

Nog tien minuten. Koeman brengt Cisse. Guyon Fernandez gaat er uit.

Voor de laatste vijf minuten komt Patrick Gerritsen de Eagles-verdediging nog versterken. Xander Holtkamp gaat er uit. Intussen is het billen knijpen. Keeper Van der Vlag houdt er een paar mooi uit. In de counter is Jarchoinio Antonia (man of the match?) een paar keer razend snel weg en levensgevarlijk.

Ron Vlaar scoort in de 89ste minuut 2-1

Keeper Peter van der Vlag wordt na vier minuten blessuretijd uitgeroepen tot man of the match.

Eindstand 2-1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.