laarman wil subsidie voor grootse plannen

Bovendien wil het Luttenbergse museum zich ontwikkelen tot een informatiecentrum op het gebied van productie van voeding voor mens en dier.

Het uitgangspunt van het museum zal de website worden. “Wij willen een modern museum worden. Op dit moment hebben wij ongeveer 6.000 bezoekers per jaar. Dat moeten er 60.000 worden in 2015/2016. Dan heb ik het niet alleen over fysieke bezoekers, maar ook virtuele”, zegt voorzitter Jan Spil. “En dan kunnen wij ook samenwerken met andere organisaties en de lokale horeca.”

Het museum presenteerde vrijdagmiddag hun toekomst-/ beleidsplan aan wethouder Roger de Groot. Om dit alles te realiseren is er wel even een subsidie van 210.000 euro nodig. Dat komt bovenop de subsidie van bijna 63.000 euro die tot 2014 staat.

Met dit geld wil het museum de collectie herbergen in de gehuurde loodsen achter het gerenoveerde hoofdgebouw. Momenteel staan de grote museale objecten in een bedrijfspand in Haarle. Daarnaast is het de bedoeling de twee bijgebouwen te slopen en er nieuwbouw neer te zetten. Deze verbouwing moet bijna 1,3 miljoen euro kosten.

De komende jaren gaat het museum ook op zoek naar zogenaamde ‘vrienden van de Laarman’. Dat zijn er op dit moment 100, maar dit moeten er 2.000 worden. Op deze manier wil het museum op eigen benen kunnen staan.

Wethouder De Groot toonde zich na afloop enthousiast over het verhaal dat Spil hield. “Kunst en cultuur is erg belangrijk. Het is jammer dat er veel bezuinigd moet worden, maar dat valt in de gemeente Raalte nog wel mee. Ik kan wel zeggen dat het cultureel erfgoed en cultuureducatie belangrijk is gemaakt in het eerste concept van de cultuurnota. Zoveel kennis moet natuurlijk worden overgedragen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.