ivn wijhezicht heeft natuurlijke waarde

De bebouwing met het appartementencomplex doet daar afbreuk aan. Van het park blijft zo weinig over.”

Hanny kent de argumenten van de gemeente. Volgens wethouder Cor van de Berg gaat er maar 2 procent af van de totale oppervlakte van het park. Maar daar plaatst Hanny enkele kanttekeningen bij. “Als je het nieuwe plan bekijkt, lijkt het alsof Park Weijtendaal (bij het zorghuis, grenzend aan park Wijhezicht, redactie) wordt meegenomen in de oppervlakte. Zo lijkt het optisch gezien dat er zelfs meer groen komt, terwijl dat park niet bij Wijhezicht hoort. Ik wil niet zeggen dat het niet mooi is als die twee parken worden samengevoegd, maar het levert wel een wat rooskleuriger beeld op. Maar 2 procent of niet, de beleving van park Wijhezicht wordt anders door zo’n appartementencomplex. Dat heeft een enorme impact op de omgeving.”

Hanny wijst ook op de landschappelijke en natuurlijke waarde van het park. Er broeden ransuilen en het park herbergt de beschermde kievitsbloem. “Dat wordt allemaal verstoord als men in het park aan de slag gaat. Verder verdwijnen er diverse hoge bomen, bomen die belangrijk zijn voor de aanvliegroutes van de trekvogels. Kijk, dat het park een opknapbeurt kan gebruiken, daar zijn we het met elkaar wel over eens. En ik snap ook wel dat veel senioren graag bij het park willen blijven wonen. Maar ik heb ook mijn vraagtekens bij het aantal van 55 woningen. De situatie op de woningmarkt is immers flink veranderd. Maar het is verder niet zo dat we lijnrecht tegenover de gemeente staan. We hebben ook mee mogen denken over de inrichting van het park. Maar wat betreft het appartementencomplex, daar hebben we heel andere gedachten over. Houd alsjeblieft dat stukje groen in stand!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.