informatiemarkt kind en jeugd in zicht

Stichting Kind & Jeugd in Zicht presenteert op zaterdag 8 oktober een informatiemarkt in het Hoftheater voor iedereen die te maken heeft met kinderen. Er is in Raalte een groot aanbod op het gebied van de ontwikkeling van kinderen, maar lang niet alle ouders weten welke mogelijkheden er zijn. Bekende en minder bekende organisaties op het gebied van opgroeien, leren, opvoeding en vrijetijdsbesteding staan klaar om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Er is dan ook veel te zien en te horen voor ouders en professionals.

“Dankzij de feedback van betrokken deelnemers en bezoekers kunnen wij toch weer voor een verrassing zorgen”, aldus Odilia Klein Koerkamp van Tekenpraktijk Jupiter. Samen met Elvira Rouwenhorst-Pont van Obalo en Ivonne van Dijk van BMC Salland vormt zij het bestuur van de stichting. De bestuursleden zijn zelf al jaren werkzaam rond de ontwikkeling van kinderen. Ze hebben ervaren dat ouders niet altijd weten welke mogelijkheden er zijn als het gaat om de ontwikkeling van hun kind. Of het nou gaat om specifieke hulp of gewoon vrijetijdsbesteding, lang niet iedereen weet wat Raalte wat dat betreft te bieden heeft.

Voor het derde jaar op rij organiseert dit drietal met veel plezier en toewijding deze informatiemarkt. “We merken dat ouders zoekende zijn naar mogelijkheden voor hun kind” geeft Ivonne van Dijk aan. “Ze laten zich vaak leiden door adviezen en tips. Wat bij het ene kind past, hoeft echter niet per definitie het beste te zijn voor het andere kind. Het doel van de informatiemiddag is dat ouders en professionals zich kunnen oriënteren binnen alle mogelijkheden en zo voor zichzelf een passende keuze kunnen maken.”

Het streven van de stichting is om het totale aanbod aan mogelijkheden in de gemeente Raalte te presenteren. “We zien duidelijk een toename in de bereidheid van instantie om aan de informatiemarkt deel te nemen” zeggen de bestuursleden. “Bij de eerste informatiemarkt waren ongeveer vijftien praktijken betrokken, maar dit keer zullen er maar liefst 36 verschillende praktijken, verenigingen en instellingen meedoen.”

Dat belooft dus een grote verscheidenheid aan informatie over zorg en hulpverlening maar ook over activiteiten op het gebied van vrijetijdsbesteding. Alle deelnemers hebben als doel dat zij een gezonde ontwikkeling van kinderen willen ondersteunen. Om het allemaal nog eens op een rustig moment na te kunnen lezen, ontvangen bezoekers een informatieboekje. Wethouder Roger de Groot zal wederom de informatiemarkt openen met een welkomstwoord.

De informatiemarkt in het Hoftheater duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op de website staging2.kindenjeugdinzicht.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.