hoonhorster acrobate schrijft geschiedenis

De Hoonhorster sportacrobate Juliët van Dam heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen Acrogym in Bulgarije. Juliët werd samen met haar partner Rik van Selling (Hattem) tweede in de klasse voor gemengde paren. Nog nooit heeft een Nederlandse combinatie zo’n hoge plaats bereikt op het Europese podium.

Na de kwalificatie op zaterdag, waar Rik en Juliët vierde werden, was het zondag tijd voor de finale. Rik en Juliët waren als zesde paar aan de beurt. Hun balansoefening verliep nagenoeg perfect. Met een score van 27,400 kwamen zij op de tweede plaats terecht. De eerste plaats werd bezet door een Engels team, dat vorig jaar wereldkampioen geworden was.

Na 8 teams bleken Rik en Juliët zeer verrassend op de tweede plaats te zijn geëindigd. Een zilveren medaille op een Europees Kampioenschap Acrogym. Er is nog nooit een Nederlands team zo hoog geëindigd tijdens een EK of een WK. Met deze medaille hebben zij gelijk de kwalificatie voor de Wereld Kampioenschappen afgedwongen volgend jaar april in Orlando Florida.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.