herxen veilige sport en speelvoorziening rijker

Het terrein rondom het dorpshuis is voorzien van een extra speeltoestel, een tafeltennistafel, een nieuwe jeu-de-boulesbaan en een omheind speelveld met goaltjes.

De wens om meer veilige voorzieningen voor de spelende jeugd uit Herxen te realiseren kwam naar voren in het dorpsontwikkelingsplan in 2009. Vanaf die tijd is een actieve werkgroep ‘jeugd- en jongereninfrastructuur’ aan de slag gegaan.

Na tweeënhalf jaar planvorming, vergunningprocedures en fondsenwerving kon begin september de schop daadwerkelijk in de grond. Met enkele professionele bedrijven, diverse vrijwilligers en plaatselijke ondernemers is binnen enkele weken een mooi resultaat behaald.

De sport- en speelvoorziening kon gerealiseerd worden door de financiële bijdragen van de gemeente Olst-Wijhe, het Oranje Fonds, het Coöperatiefonds Rabobank Salland en vanuit de gemeenschap zelf. Het komende jaar wordt nog een aantal activiteiten georganiseerd om het gebruik van de voorziening zoveel mogelijk te stimuleren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.