herfstactiviteiten op holterberg

Staatsbosbeheer houdt in de herfstperiode diverse activiteiten voor jong en oud in het bezoekerscentrum van de Sallandse Heuvelrug. Op zaterdag 22 oktober kun je mee met Joep de Eekhoorn om zijn herfstbos te ontdekken en samen te zoeken naar zijn wintervoorraad.

Een dag later zijn er diverse activiteiten, onder andere een wandeling met een paddenstoelendeskundige op zoek naar de wondere wereld van de zwammen. Zondagmiddag zijn er voor één middag heksen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug en ook de Tijdgeest waart rond.

Op dinsdag 25 oktober neemt de boswachter je ‘s ochtends mee naar de mooiste plaatsen van de Sallandse Heuvelrug om van de pracht van de herfst te genieten. De wandeling is geschikt voor groot en klein. ‘s Middags kun je knutselen met natuurlijke materialen. De wereld bekijken door een microscoop is een belevenis, dit kan woensdagmiddag tijdens de inloopmiddag microscopie.

Heb je altijd al eens een boswachter willen ontmoeten dan is donderdagmiddag 27 oktober je kans. Van 13.30 tot 14.30 uur is er boswachter in het bezoekerscentrum en hij vertelt je van alles over het korhoen en andere heidebewoners.

Uilen hebben wel heel bijzondere eetgewoontes. Wil je daar meer van weten kom dan vrijdag 28 oktober naar het bezoekerscentrum. Eerst kijk je naar een film en daarna ga je zelf aan het werk met het uitpluizen van een braakbal. Een dag later is het centrum vanaf 19.00 uur geopend voor de Nacht van de Nacht, een avond georganiseerd in samenwerking met het IVN-Hellendoorn-Nijverdal en de Sterrenwacht Hellendoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.