half miljard winst met fitte werknemers

Bedrijven en organisaties kunnen per jaar maar liefst 240 miljoen euro besparen wanneer hun werknemers fit zijn. Wanneer alle werknemers minimaal drie keer per week twintig minuten sporten loopt de winst voor BV Nederland zelfs op tot bijna een miljard euro op jaarbasis. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO en PwC in opdracht van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Diabetes Fonds.

Werknemers die weinig bewegen zijn vaker ziek en lopen meer kans op chronische aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Ook het risico op sportblessures wordt hierdoor gecompenseerd.

Op dit moment voldoet een kwart van de werknemers aan de fitnorm en zestig procent voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) van dagelijks minimaal dertig uur bewegen. Gemiddeld zit een werknemer volgens het onderzoek 6,3 uur per dag, terwijl dit op een vrije dag slechts 4,5 uur is. Vooral in de transportsector, voedingsmiddelenindustrie en grafische bedrijfstak wordt er weinig bewogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.