Home / archiefcentraal / grote belangstelling bij heropening scheg

grote belangstelling bij heropening scheg

Vrijdagmiddag is De Scheg in Deventer officieel heropend. Genodigden waren als eerste aan de beurt de nieuwbouw te aanschouwen. Zaterdag kan iedereen die dat wil een kijkje nemen.

De genodigden voor de opening werden ontvangen in de nieuwe vergaderzalen bij de hoofdingang van De Scheg, konden ze meteen zien dat je bij de Scheg meer kunt dan alleen maar schaatsen of zwemmen. Er staat een prachtig Sport- en Belevingscentrum waar directeur Lankwarden burgemeester Heidema bereid vond de opening plaats te laten vinden. Zelfs de ambassadeur van Zweden, de heer Emsgard was er bij aanwezig. De officiële druk op de knop werd verricht op de ijsbaan zelf.

Zaterdag is het publiek welkom in De Scheg. De opening van de kunstijsbaan wordt groot aangepakt, compleet met muziek, demonstraties en bekende Nederlanders Erben Wennemars en Monique Smit. Vanaf 13.30 uur is de kunstijsbaan voor iedereen vrij toegankelijk. Om 18.00 uur beginnen de marathonschaatsers in verschillende categorieën aan de openingswedstrijd van het marathonseizoen. De toppers van het peloton komen aan de start.

Onder de overkapping van de kunstijsbaan is een educatieve winterspeelplaats gebouwd.

Lees ook

Gerlant: Trillend op het fietspad bij Laag Zuthem

Ik kom thuis en doe bij mijn drie pubers mijn beklag over het beroerde fietspad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.