geen aandacht voor gevaarlijke afslag n35

De politie en Rijkwaterstaat zien allebei geen aanleiding om de afslag naar het Tinq-tankstation tussen Heino en Raalte scherper in de gaten te houden. Volgens de politie zijn er in de afgelopen periode niet meer ongevallen gebeurd dan in laatste twee jaar, dus is er geen reden om er te gaan controleren. Rijkwaterstaat ziet geen mogelijkheid om een aanpassing aan de weg of bewegwijzering te doen.

“De dubbele streep is er niet voor niets gelegd”, stelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “Verkeersborden kunnen we er niet neerzetten, want die verliezen hun geldigheid bij dubbele belijning op het wegdek. Een middengeleider op de weg is geen optie, dat betekent dat er meer ruimte nodig is. Er komt wel een paar meter bij dan. Het enige wat kan, is dat de politie daar gaat handhaven. Feit blijft wel dat men daar de weg niet mag oversteken.”

De politie ziet echter geen aanleiding om bij het tankstation te gaan handhaven. “Er zijn in de afgelopen tijd niet meer ongevallen gebeurd dan in de afgelopen twee jaar. We zien dan ook geen aanleiding voor extra controles.”

Wel erkent de politie dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. “Dubbele wegbelijning blijft een zorg. Mensen mogen daar niet afslaan om de weg over te steken, het is een taak van de mensen om zich aan de regels te houden. Je moet je wel indenken dat het een klauw geld kost als je wel betrapt wordt en dat je erg veel gevaar veroorzaakt als je de weg oversteekt.” De boete voor het overschrijden van de dubbele belijning kost je tenminste 180 euro.

“Het enige dat ik kan adviseren is dat mensen voldoende afstand op de voorganger moeten bewaren en goed op moeten letten. Je moet niet gokken met oversteken, maar gewoon doorrijden tot het volgende tankstation”, aldus de politiewoordvoerder. “Want let wel, alle verkeersongevallen worden nog steeds veroorzaakt door menselijk falen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.