erfgoedshow trekt door salland

Historische en actuele sfeerbeelden van Salland op foto en film, een spoedcursus boerderijkunde, streektaalmuziek, de verkiezing van de mooiste Sallandse boerderij en jonge bevlogen bestuursleden met hart voor Salland. Dit najaar kunt u het allemaal meemaken. Stichting Sallands Erfgoed organiseert een multimediaal avondprogramma over het Sallandse boerenlandschap en zijn streekeigen boerderijen .

De Sallands Erfgoed Show vormt een vermakelijk avondje uit met een serieuze ondertoon. Erwin Nyhoff heeft vanwege ziekte zijn deelname tot heden moeten afzeggen, maar komt vooralsnog wel naar Olst en Bathmen. Harm Jan Wilbrink vervangt hem volgende week in Heino.

Momenteel gaat er vrijwel maandelijks een historische boerderij in de regio verloren. Op deze manier verdwijnt de eigenheid van Salland in ras tempo. Dat kan anders. In het avondprogramma maken inwoners van Salland kennis met de opzienbarende resultaten van een meerjarig onderzoek naar historische boerderijen in de regio door dr. Everhard Jans.

Belangrijk onderdeel van het programma is de verkiezing van de mooiste boerderij van Salland. Iedereen kan boerderijen nomineren door opgave via info@stichtingsallandserfgoed.nl. Tijdens de erfgoedshow kiezen aanwezigen uit de geselecteerde kandidaten de mooiste boerderij van hun dorp. Deze finalist dingt via een internetverkiezing mee naar de titel mooiste boerderij van Salland. De winnaar krijgt een uitgebreide bouwhistorische rapportage cadeau.

Stichting Sallands Erfgoed wil het bewustzijn van de kracht en schoonheid van Salland versterken. De jonge stichting maakt zich hard voor behoud en vernieuwing van het agrarisch erfgoed. Dat doet ze bijvoorbeeld met een subsidieprogramma voor rieten daken, cursussen boerderijonderhoud en ludieke acties als Ruil je conifeer voor een peer.

De erfgoedshow doet vanaf dit najaar alle grotere plaatsen in de regio aan. Heeten en Den Ham zijn al geweest, Heino, Olst en Bathmen staan nog op het programma. Volgend jaar komen de andere plaatsen in Salland aan de beurt. De tournee is mogelijk gemaakt door subsidies van LEADER en de Rabobank. De entree en consumpties zijn gratis.

Zie ook: staging2.stichtingsallandserfgoed.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.