enthousiasme over techniekdag salland

Naast die doe-activiteiten werd uitleg gegeven bij allerlei machines en apparatuur. Ouders en kinderen die na de vrijdagavond ook op zaterdag met hun kinderen terug-kwamen”. De 14 deelnemende bedrijven hadden het allemaal uitstekend voor elkaar om ouders en kinderen enthousiasme voor techniek bij te brengen. Ook bij hen veel lof over de opkomsten en de wijze waarop het is georganiseerd.”

Het brede aanbod van bedrijven en de diversiteit aan activiteiten was ook dit jaar weer gegarandeerd. Voor leerlingen en niet te vergeten hun ouders is er bij elk be-drijf wel een nieuwe uitdaging. Dit heeft erin geresulteerd dat 875 kinderen en 725 ouders de techniekdag hebben bezocht. Nog veel belangrijker is misschien wel dat zij allemaal superenthousiast waren. Dit is mede te danken aan de trots en het enthou-siasme van de medewerkers bij alle deelnemende bedrijven die er hun vrije vrijdag-avond en zaterdag voor opgeofferd hebben.

Wethouder Klaas Agricola van de gemeente Dalfsen sprak zijn waardering uit voor het feit dat ook een bedrijf uit Lemelerveld, in dit geval Timmerfabriek Salland, mee-doet.

Mariëtte Eilert, directeur van de H. Hartschool in Lemelerveld en gesteund door een grote schare leerlingen en leerkrachten van haar school, vond het een geweldig initi-atief om dichtbij huis ook een bedrijf te hebben dat meedoet.

Gerard Harmsen, directeur van Timmerfabriek Salland, vertelde vol trots hoe zijn carrière in de techniek begonnen is na de ambachtschool. Met talenten op het terrein van techniek kom je heel ver in deze maatschappij.

Tijdens de opening werd speciaal aandacht besteed aan twee mensen die nauw be-trokken zijn bij Platform Techniek Salland en de Techniekdag Onderwijs Salland. Willy Haarman en Willy Kemper werden door de SCOS (Stichting Christelijk Onderwijs Salland), Openbaar Onderwijs De Mare en Bureau VenPro (projectleiding) openlijk gewaardeerd voor hun maatschappelijke betrokkenheid bij techniek en hun vrijwillige bijdrage aan diverse activiteiten. Hen werd naast een etentje een bos bloemen aangeboden.

Het overgrote deel van de kinderen komt met één of beide ouders. Ook voor ouders is het vaak geweldig om de techniek anno 2011 in de bedrijven te zien en voor hen is het een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Voor kinderen is het natuurlijk waardevol om de ervaringen samen te delen ook wanneer het in de toekomst gaat over een keuze voor opleiding en beroep.

De vele werkstukjes die leerlingen vooraf aan de hand van lesbrieven hebben ge-maakt, werden ten toon gesteld bij Elshof Metaaldak in Olst, Timmerfabriek Salland in Lemelerveld en de nieuwbouw van LC Maan in Raalte. Naast opdrachten zoals het ontwerpen van een wijk, het maken van een tandwielconstructie en het maken van een boekje, konden leerlingen een droomhuis of droomschool ontwerpen in een 3D tekenprogramma.

De schoolprijs dit jaar is gegaan naar KBS De Dolfijn in Heino. Deze school heeft er ook dit jaar weer heel veel energie in gestoken om een grote variëteit aan werkstuk-jes in te leveren.

1e prijs: een perfect werkende ophaalbrug met optimaal gebruik van tandwielen. Koen, Ruud en Ruben van de Gerardus Majella in Broekland.

1e prijs: wijkontwerp, uitstekend afgewerkt en met aandacht voor alle onderdelen van een wijk. Praktijkonderwijs klas 1 en 2 Carmel College Salland.

1e prijs: Ontwerp van een hotel in Sketch Up met een zeer mooi interieur. Ian Men-sink en Lieke Folkert van de Gerardus Majella in Broekland.

2e prijs: Zichzelf voortbewegende robot. Stan, Remco, Tim en Roy KB De Dolfijn in Heino.

2e prijs: Wijkontwerp met o.a. een watertoren, een waterrad en stroomhuis

3e prijs: Geheim dagboek met speciale aandacht voor de rug en het kaft. Lianne en Britt Gerardus Majella Broekland

3e prijs: Een droomwoning met interieur in Sketch Up. Jesper Bosch van Carmel Col-lege Salland.

3e prijs: Een vakantiepark met zwembaden en bungalows in Sketch Up. Semen Iridy van de Jozefschool in Wijhe

3e prijs: Een droomwoning met interieur in Sketch Up. Bradley Roelofs van de Voge-laar Raalte .

3e prijs: Technospin die op 2 niveaus draait. Sanne, Nienke, Ilse en Demi van de Willi-brordusschool in Olst.

Meer foto’s kun je hier zien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.