eagles verslaat cambuur met ruime cijfers

Direct na de thee gingen de bezoekers op jacht naar de aansluitingstreffer en deze kwam er. Twee minuten na rust werkte Erik Bakker de bal in de touwen.

Tien minuten later werd de wedstrijd definitief beslist toen scheidsrechter Bas Nijhuis Mart Dijkstra met een rode kaart naar de kant stuurde. De daarop volgende penalty werd benut door Marnix Kolder. In de 70e minuut schoot man of the match Joey Suk de thuisploeg zelfs naar een 4-1 voorsprong.

“Misschien speelden wij niet meteen scherp, maar wel met passie”, liet trainer Joop Gall na afloop weten. “In de eindfase moest het niet misgaan en vanaf het eerste moment is er druk gezet. Door het voetbal dat wij speelden kwam het publiek ook achter ons staan. Dat was de bedoeling ook en dat lukte.”

Gall: “Na de penalty sta je met elf tegen tien man. Dan zou je denken dat voetballen makkelijker moet worden. Integendeel. Cambuur kwam in deze fase en speelde goed positiespel. Onze spelers wisten dat zij met het mes dwars in de bek moesten voetballen en met passie. Ook dat hebben onze jongens gedaan. Een groot compliment voor hen. De afgelopen weken hebben zij best wat moeten verduren, maar het feit ligt er. Volgende week een wedstrijd tegen Sparta en daarna richten we ons wel op Feyenoord. De competitie telt op het moment eerst.”

Foto’s bestellen? Zie staging2.oypo.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.