eagles bekert verder tegen rkc

Joop Gall: “ We hadden afgesproken er een mooie pot van te maken. Met het gevoel de wedstrijd ingaan dat je zulke wedstrijden niet vaak zult spelen. Niet dat we ons op voorhand al verloren hadden gewaand. Maar we wilden in elk geval na afloop kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hadden.”

Met die woorden legde de Eaglestrainer direct na de winstpartij tegen Feijenoord het vrije gevoel uit, waarmee zijn rood gelen zojuist een bekerronde verder waren gekomen. Onbevangen, onbevreesd en goed in de opdracht gebleven. “ We lieten Vlaar expres geregeld opkomen tot het middenveld. Daardoor kwamen ze achterin geregeld een op een. En dar hebben we heel veel gevaar mee gesticht! Grote complimenten. Aan iedereen. We hebben als een collectief gespeeld.”

Ronald Koeman: “ Tja, je hebt er van die dagen bij zitten, dat het net niet loopt. Kijk, in de ArenA (zondag tegen Ajax) hoefde ik mijn spelers niet te motiveren. Maar vandaag was dat anders. Voor de Eagles hadden ze zich blijkbaar niet automatisch volop opgeladen. Maar ik wil daar voorzichtig mee zijn, want ik wil niets afdoen aan de prestatie van The Eagles. Knap gedaan!”

Twee realistische trainers aan het woord, met een eerlijk verhaal. En heel even kwam het toverwoord voor de beker aan de orde: de kortste weg naar Europa. Feijenoord is die kortste route afgesneden. The Eagles nog niet. Die hebben RKC geloot, uit. Op 20, 21 of 22 december. Komen ze de achtste finales door, dan is er aan kwaliteit in dat toernooi al heel wat gesaneerd. Ajax speelt namelijk in de volgende ronde tegen AZ. En Twente moet PSV uitschakelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.