dubbele opening boerderijappartementen

De boerderijappartementen ‘Erve Klijnevink’ van de familie Albers-Timmer Arents in Wesepe zijn dit weekend officieel geopend. Aangezien de boerderij zowel in de gemeente Raalte als in de gemeente Olst-Wijhe ligt, waren zowel burgemeester Piet Zoon van de gemeente Raalte als locoburgemeest Cor van den Berg van de gemeente Olst-Wijhe aanwezig.

Wethouder Van den Berg mocht het zuidelijke appartement openen en burgemeester Zoon het noordelijke. Dochter Fleur (16) mocht beiden de sleutel overhandigen. Hierna was een informeel samenzijn met genodigden.

Zaterdag werd de boerderij opengesteld voor overige belangstellenden. Ruim tweehonderd mensen maakten hier gebruik van en dankzij het mooie weer spreekt de familie Albers-Timmer Arents van een ‘geslaagd evenement’.

De familie Albers-Timmer Arents woont al geruime tijd aan de Broeklanderweg in Wesepe. De niet-gebruikte agrarische schuren raakten steeds verder in verval en de provincie Overijssel wees hen op mogelijkheden vanuit het Stimuleringsprogramma Reanimatie Industrieel en Agrarisch Erfgoed en het subsidieprogramma VAB, vrijkomende Agrarische Bebouwing. De meeste vergunningen zijn in behandeling genomen bij de gemeente Raalte omdat het grootste gedeelte van de werkzaamheden in Raalte plaatsvond. De familie zelf woont in de gemeente Olst-Wijhe.

In korte tijd is er veel werk verricht. Zo is de jongvee- en varkensstal verbouwd tot een tweetal boerderijappartementen voor recreatieve doeleinden. Het rieten dak is vernieuwd, financieel ondersteund door Stichting Sallands Erfgoed en er is een originele eenroedige hooiberg teruggeplaatst.

De familie Albers laat met de realisatie zien dat er volop gewerkt wordt aan een leefbaar platteland en wil graag anderen inspireren om iets te gaan ondernemen op het platteland. Ook is zo te zien wat er gebeurd is met het subsidiegeld en is zichtbaar gemaakt dat de vanouds agrarische functie goed kan samengaan met andere, nieuwe functies. De familie Albers is erg blij met de goede samenwerking van de diverse instanties, maar ook met de beide gemeenten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.