drie sallandse kunstenaars in landelijke finale

De Wijhese kunstenares Henny Schaapman en de twee Heetense schilders Willy Alferink en Willem Groenewoud nemen, na de zes regionale voorselecties, deel aan de landelijke finale van de Nationale Kunstdagen op 12 en 13 november in Amsterdam. Ook hier zullen bezoekers en tevens een vakjury bepalen wie van de 120 deelnemers de meeste waardering geniet.

Henny Schaapman is een veelzijdig kunstenares die zich voornamelijk laat inspireren door de dingen om haar heen. Ze maakt plastieken van klei, hout maar schuwt er niet voor terug om uitdrukking te geven aan haar ideeën middels metaal en zelfs de schilderkunst. Werken met een grote zeggingskracht.

Willy Alferink deed al eens eerder mee en eindigde toen van de 80 deelnemers op de 9e plaats. Willy maakt kleurrijke schilderijen in acryl. Zijn diversiteit in zijn werken is niet alleen verrassend maar geven tevens blijk van een enorme gepassioneerdheid , originaliteit en durf. Hij besteedt in zijn werken veel aandacht aan de heldere kleuren en de vormgeving.

Willem Groenewoud laat zich inspireren door de dingen uit het leven en de natuur die een zekere verwondering bij hem oproepen en verwerkt deze elementen in zijn schilderijen. Zijn stillevens munten uit in authenticiteit en hebben een magische uitstraling. Zijn portretten en landschappen zijn alom bekend en genieten veel waardering.

De finale wordt gehouden in De Oude Kerk in Amsterdam. Op zaterdag is deze te bezoeken van 11.00 uur tot 19.00 uur, op zondag van 13.00 uur tot 17.30 uur.

Toegangskaarten te verkrijgen bij de drie deelnemers: staging2.atelierverbeelding-wijhe.nl, staging2.willyalferink.nl en staging2.willemgroenewoud2.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.