de spil zorgt voor energieproductie

Het streven is om in 2013 zoveel energie op te wekken, zodat De Spil, inclusief het lokale zwembad, tennisbaan en sportvelden energieneutraal kunnen functioneren. Dit duurzame initiatief is inmiddels genomineerd voor de titel Duurzaam Dorp Overijssel.

Lettele wil een duurzaam dorp zijn voor iedereen. De werkgroep wil de zonnepanelen collectief inkopen. Alle geïnteresseerde dorpbewoners en ondernemers kunnen meeprofiteren van een lagere aanschafprijs.

De Spil heeft ongeveer een energieverbruik van 32.000 euro per jaar. Dat is te vergelijken met zo’n 50 huishoudens. Ook het zwembad is een energieslurper. Door op het dak van Spil ruim 150 zonnepanelen te plaatsen kunnen de energiekosten fors omlaag. Alle gebruikers van de sportaccommodatie en het zwembad gaan profiteren van minder energiekosten.

De kosten van de panelen worden laag gehouden door collectieve inkoop. Iedereen die ook belangstelling heeft om op zijn huis, bedrijf of pand zonnepanelen te plaatsen, kan zich melden. De prijzen van zonnepanelen gaan steeds verder omlaag . Dat maakt aanschaf interessanter.

Nominatie

Lettele is één van de kanshebbers op de titel Duurzaam Dorp Overijssel 2011. Voor de provinciale wedstrijd hebben zich zeventien deelnemers aangemeld. Lettele zit bij de laatste acht en maakt kans op de hoofdprijs van 200.000 euro. Zowel het publiek als de vakjury beoordelen de duurzame plannen van Overijssel. Tot 1 november 12.00 uur kan iedereen nog een stem uitbrengen op staging2.jijenoverijssel.nl/duurzaamdorp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.