de kort bijlage 5 zegge vii niet compleet

Naar aanleiding van de uitspraak van de bestuursrechter hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte besloten om de door de heren A. Roelofs en Hans de Kort zo felbegeerde ‘bijlage 5’, onderdeel van de Voortgangsnotitie De Zegge VII, openbaar te maken. De bewuste bijlage is een brief van Kienhuis Hoving Advocaten. De bijlage is inmiddels openbaar, maar de gemeente is wel iets ‘vergeten’. Een aantal relevante documenten, die volgens De Kort onlosmakelijk onderdeel zijn van de brief’ is niet bijgevoegd.

“Ik ben blij dat nu eindelijk licht is gekomen in de bestuurlijke duisternis. Een duisternis die in de Raalter politiek wordt samengevat met de eufemistische woorden ‘openheid’ en ‘transparantie’. Het ergste van alles is echter het feit dat deze uitkomst al in 2009 tot stand had kunnen zijn gekomen als het Raalter college niet eerst allerlei spitsvondigheden, ik noem het juridisch broddelwerk, had uitgeprobeerd”, reageert De Kort.

“De ‘stromantheorie’ bijvoorbeeld. Of de redenering van het college dat het opheffen van geheimhouding door de gemeenteraad niet betekent dat de geheimhouding is opgeheven. Het heeft allemaal klauwen gemeenschapsgeld gekost. En de gemeenteraad zat er bij en keer er naar. Ik sluit niet uit dat de nu openbaar gemaakte stukken, inclusief de nog openbaar te maken bijbehorende ‘relevante documenten’, nog een grote rol gaan spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.