Home / archiefcentraal / de 10 verschillen rond rechten van het kind

de 10 verschillen rond rechten van het kind

‘In de ‘goede oude tijd’ werd een kind niet als kind beschouwd, maar als een kleine volwassene. Spelen werd vaak als tijdverkwisting beschouwd. Ruim een eeuw geleden maakte de Italiaanse kinderarts Maria Montessori onze voorouders duidelijk dat een jong kind leert en ontdekt door spelen. Vanaf die tijd kreeg het kind rechten en ook het recht om spelend te leren. En om de regendans te leren kun je niet vroeg genoeg beginnen.’

De tekeningen van Coenen verschijnen in meerdere bladen, zoals al vijftien jaar lang in het dagblad De Telegraaf. Vanaf februari 2009 staan er ook tekeningen van de Olstenaar in de krant van Salland Centraal. In de vorm van een puzzel. Een ‘zoek de tien verschillen’, waarbij de plaatjes zijn gekoppeld aan de actualiteit. Op zaterdag plaatsen we de oplossing op onze site. Had je alles goed?

Lees ook

Passage Wijhe huldigt jubilarissen

WIJHE – Christelijke Maatschappelijke Vrouwenbeweging Passage uit Wijhe heeft enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.