ccs onmogelijk om op elkaar af te stemmen

Je merkt dan dat leerlingen onrustiger worden”, vertelt Liesbeth Braunius van het Carmel College. “We zijn na overleg met basisscholen afgeweken van het adviesrooster, in het belang van het onderwijsproces en het belang van onze eigen leerlingen. Het was een weloverwogen besluit, we hebben gekozen wat het beste voor onze leerlingen is.”

Wie de kinderen op bijvoorbeeld de HAVO én op Hogeschool Windesheim heeft zitten, kan fluiten naar zijn weekje weg. De vakantieroosters lopen niet synchroon. Windesheim (en ook Saxion en Deltion) hanteren wel de landelijke richtlijn. Braunius begrijpt dat dat vervelend is voor gezinnen. “Het is voor ons onmogelijk om dat allemaal op elkaar af te stemmen. Daarnaast: Als je studerende kinderen in Utrecht of Nijmegen hebt, dan heb je ook te maken met verschillende onderwijsregio’s. Dan verschillen de vakantiedata dus ook.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.