Home / archiefcentraal / ccs onmogelijk om op elkaar af te stemmen

ccs onmogelijk om op elkaar af te stemmen

Je merkt dan dat leerlingen onrustiger worden”, vertelt Liesbeth Braunius van het Carmel College. “We zijn na overleg met basisscholen afgeweken van het adviesrooster, in het belang van het onderwijsproces en het belang van onze eigen leerlingen. Het was een weloverwogen besluit, we hebben gekozen wat het beste voor onze leerlingen is.”

Wie de kinderen op bijvoorbeeld de HAVO én op Hogeschool Windesheim heeft zitten, kan fluiten naar zijn weekje weg. De vakantieroosters lopen niet synchroon. Windesheim (en ook Saxion en Deltion) hanteren wel de landelijke richtlijn. Braunius begrijpt dat dat vervelend is voor gezinnen. “Het is voor ons onmogelijk om dat allemaal op elkaar af te stemmen. Daarnaast: Als je studerende kinderen in Utrecht of Nijmegen hebt, dan heb je ook te maken met verschillende onderwijsregio’s. Dan verschillen de vakantiedata dus ook.”

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.