buitenlandse leerlingen op bezoek in raalte

Het Carmel College Salland werkt de komende twee jaar samen met vier scholen in het buitenland, namelijk Wartenberg (Duitsland), Ayden (Frankrijk), Lahti (Finland) en Turijn (Italië).

Een aantal keer per jaar komen lesgevende docenten uit de verschillende landen bij elkaar om deze projecten te bespreken. Tijdens deze bijeenkomsten neemt elke school zes leerlingen mee naar het buitenland. De leerlingen zitten gedurende deze dagen in een internationale klas. Ze doen mee aan projecten en verblijven bij leerlingen thuis. Op deze manier maken leerlingen uit Salland kennis met verschillende culturen en talen. Vaak een onvergetelijke gebeurtenis en ervaring waar de nodige contacten nog lang van blijven bestaan.

De leerlingen en docenten van het CCS brengen 24 gasten uit de verschillende landen onder bij hen thuis. Leerlingen van het VMBO uit de klassen 1 tot en met 3 konden zich hier voor inschrijven. De aanmeldingen waren groot. Zo groot zelfs dat er een heuse loting plaats moest vinden tijdens de informatieavond.

Vanaf woensdag volgen de leerlingen samen met hun gasten lessen in een internationale klas op het Carmel College Salland. De voertaal zal tijdens deze lessen Engels zijn. Diverse docenten van het Carmel College Salland geven speciale gastlessen in het Engels gedurende deze dagen. Naast het lesprogramma staat er ook internationaal koken en een bezoek aan Amsterdam op het programma. In Amsterdam zal onder andere het Anne Frank huis bezocht worden.

De leerlingen maken vaak een enorme spong, zowel op het gebied van de moderne vreemde talen als de sociale ontwikkelingen. Veel leerlingen hebben nog weinig ervaring buiten Raalte of met andere culturen. Een mooie kans om te leren op een andere manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.