boscross broekelo in broekland

Landgoed Het Neppelenbroek in Broekland vormt op zaterdag 8 en zondag 9 oktober wederom de locatie voor de jaarlijkse boscross Broekelo. Een recordaantal van 480 combinaties van ruiters op paard of pony, uit alle delen van het land, crosst dwars door de bossen en bouwlanden van Broekland.

Op en om het landgoed is een flink parcours uitgezet met hindernissen van natuurlijke materialen, zoals boomstammen, greppels en waterpartijen. De start is op beide dagen om 10.00 uur, waarna elke anderhalve minuut een volgende combinatie start. Dat gaat door tot circa 16.00 uur. De organisatie belooft ‘voor paard en ruiter een flinke uitdaging’.

Maar ook het publiek zal genieten van dit schouwspel. Het is de moeite waard voor een gezellig dagje met de kinderen in de natuur. Het publiek kan twee veilige wandelroutes langs het parcours volgen (3,3 en 4,8 km.), waar het onderweg veertien of achttien hindernissen en twee gezellige plekken met catering tegenkomt. Op zondag 9 oktober is er van 10.00 tot 16.00 uur een knusse fair. U kunt er lekker snuffelen tussen een uitstalling van artikelen die met de natuur en de paardensport te maken hebben en voor de kinderen is er volop vertier en gelegenheid om te knuffelen met dieren.

Parkeren kan aan de Horstweg, tegenover de manege van PC. de Horstruiters. De toegang en parkeren is gratis. Meer info: staging2.broekelo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.