bed en breakfast buitenoosten opent deuren

Bed & Breakfast BuitenOosten in Luttenberg opent op zaterdagmiddag 8 oktober de deuren voor het publiek. BuitenOosten is gevestigd in de eeuwenoude, monumentale boerderij Het Spyckerhuys, waarschijnlijk de oudste boerderij van Luttenberg.

Volgens oude documenten was de locatie al bewoond in 1380. De kelder onder de boerderij is het oudste gedeelte van het huis. Het Spyckerhuys is gevestigd aan de Looweg 17 (aan de rand van het circuit). Stefan Kleine Toereers en Jenny Neppelenbroek zijn hier afgelopen zomer gestart met hun eigen bed & breakfast. Die voorziet in drie tweepersoonsslaapkamers, een gemeenschappelijke ruimte, een tv-kamer, een gastenkeukentje en natuurlijk afdoende sanitaire voorzieningen.

Het interieur van BuitenOosten ademt historie. Stefan en Jenny hebben geprobeerd om wat inrichting betreft terug te keren naar de sfeer van eind negentiende, begin twintigste eeuw, maar her en der klinken ook echo’s uit de jaren vijftig, zestig en zeventig door. De boerderij biedt verder ruimte aan de werkplaats/het atelier van Stefan waar hij zich onder andere bezig houdt met het maken en ontwerpen van meubels. Op termijn moet BuitenOosten ook plaats gaan bieden aan enkele zorg/werkplekken voor mensen met een beperking.

BuitenOosten is zaterdag geopend van 14.30 tot 17.30 uur. De koffie staat klaar. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Meer informatie op staging2.buitenoosten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.