Home / archiefcentraal / barry vree zonneauto klaar voor de race

barry vree zonneauto klaar voor de race

Barry reisde eind augustus naar Australië om zich met zijn team voor te bereiden op de 3000 kilometer lange race met de zonneauto van West- naar Oost-Australië. Van Darwin naar Adelaide om precies te zijn. “De eerste week heb ik met teamgenoot Emiel Remerie de route andersom gereden. We hebben gekeken naar waar veeroosters zitten en waar we allemaal kunnen tanken. In totaal zijn we ruim tachtig veeroosters tegengekomen. En we zijn er achter gekomen dat we met name wanneer het schemerig is op moeten passen voor kangoeroes die de weg oversteken.”

De tocht duurde in totaal zeven dagen, maar tussendoor hebben de twee studenten genoeg leuke dingen gedaan. Zo hebben ze een kijkje genomen bij de fontein op Victoria Square en natuurlijk zijn ze ook even in de woestijn gestopt om te kijken naar Uluru, beter bekend als Ayer’s Rock.

Hitte

Hoewel de deelnemers voorbereid waren op de hitte, blijkt dit in de realiteit toch nog warmer te zijn dan ze hadden gedacht. “Wij hebben getraind door met warme kleding aan en zonder airco te fitnessen. Maar het gaat hier toch nog een stapje verder. Het is overdag 35 graden en in de zonneauto is het zelfs 40-45 graden. Je bent echt zeiknat van het zweet als je uit de auto komt. Maar het is wel erg vet om te doen.”

Televisie

Solar Team Twente krijg deze week bezoek van enkele studiegenoten die twee jaar geleden deelnamen aan de World Solar Challenge. Daarnaast krijgt het team ook nog een bezoek van een televisieploeg. Weervrouw Helga van Leur van RTL 4 gaat het team namelijk volgen tijdens de race. Van 14 tot en met 25 oktober zal het team elke werkdag om 17.40 uur te zien zijn op RTL 7. Op 15 oktober is er een extra uitzending, waarin de kwalificatie centraal staat. De aflevering begint om 15.40 uur.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen aan zet over zoekgebied Dalfserveld-West

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft na uitgebreid onderzoek het agrarische gebied Dalfserveld-West aangewezen als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.